Русский Выберите язык  Выберите язык

Нове роллінгове дослідження рейтингів 10 червня

Результати роллінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім.А. Яременко






Роллінгове дослідження передбачає проведення УСТАНОВЧОГО опитування та постійне (похвильове, за рівні проміжки часу) оновлення бази даних опитування шляхом заміни частини даних на більш «свіжі»: додавання певної кількості «нових» анкет та вилученні такої ж кількості «старих».
Хвиля роллінгу – часовий проміжок збору «нових» даних для оновлення бази.
Тривалість хвилі та обсяг оновлення даних базуються на гіпотезах щодо динаміки показників, які досліджуються.
Кожна хвиля роллінгу реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці кожного разу нові.
Вибірка кожної хвилі роллінгу є зменшеною копією загальної вибірки.
При формуванні вибірки підбираються випадкові респонденти з визначними характеристиками (зв’язана квота: область – тип населеного пункту – стать – вікова група), які не брали участь в інших опитуваннях та попередніх хвилях опитування.

ЯК:
Особисте інтерв’ю з респондентом за стандартизованою анкетою. Опитування за місцем проживання, маршрутний метод відбору з застосуванням квоти на останньому етапі  для забезпечення отримання репрезентативних даних за основними соціально-демографічними характеристиками.

ХТО:
Доросле населення України віком від 18 років і старше, контроль квоти по зв’язаних параметрами:

область проживання (25 територіально-адміністративних одиниць: 24 області, Київ)
типорозмір населеного пункту (7 типів)
вік (4 вікові групи)
стать
ТОЧНІСТЬ:
Стандартна помилка / відхилення за даними для вибірки 2000 респондентів складе +/- 1,2-2,2%

 

Автор: admin от 10.06.2019





  

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X