Русский Выберите язык  Выберите язык

Для забезпечення правопорядку під час виборів буде залучено більше 131 тисячі правоохоронців

 Про це 5 березня, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час тактико-спеціальних навчань на полігоні Національної гвардії у с. Нові Петрівці.

«Виникає багато питань пов’язаних із забезпеченням особового складу. Організації взаємодії і забезпечення охорони виборчих дільниць, окружних виборчих дільниць та спецдільниць по розрахункам особового складу. Тому, під час виборів будуть залучені абсолютно всі підрозділи МВС та додаткові резерви. Ми маємо задіяти повністю весь потенціал системи МВС для забезпечення правопорядку. Крім того, ми створюємо резерви за рахунок навчальних закладів. Близько п’яти тисяч курсантів і викладачів буде залучено для забезпечення публічної безпеки. Створені також резерви за рахунок апаратів Національної поліції та інших підрозділів», - сказав Сергій Яровий.

Перший заступник міністра внутрішніх справ також додав, що всі підрозділи МВС проводять координаційні наради та командно-штабні навчання, аби забезпечити дотримання законності передвиборної кампанії та прозорості виборів. «Робота, яку ми з вами проводимо, направлена на дотримання законності при проведенні передвиборчої кампанії, дотримання виборчого законодавства. Кожного дня ми заслуховуємо доповіді начальників поліції по Україні, керівників ДСНС, Національної гвардії, прикордонників по організації взаємодії та координації всіх наших дій по забезпеченню правопорядку під час проведення виборів. Навчання дають можливість скоординувати наші дії для забезпечення публічної безпеки під час виборів», - зауважив він.

Загалом до забезпечення публічної безпеки і порядку під час виборчого процесу МВС задіяло 131 545 осіб особового складу. З них: Нацполіція – 69 230 правоохоронців, ДПСУ – 8 133 службовця, Нацгвардія – 7 688 бійців, ДСНС – 39 361 рятувальник, ДМС – 1 857 працівників та 5 276 осіб з ВНЗ із специфічними умовами навчання.

 

Своєю чергою, голова Нацполіції Сергій Князєв додав, що всі підрозділи практично відпрацьовують роботу в позаштатних ситуаціях під час виборчого процесу. «Ми маємо низку проблем, які технічно повинні узгодитися з колегами з інших підрозділів. І сьогодні ми відпрацюємо алгоритм дій правоохоронців під час виявлення та документування різного виду порушень на виборах»,- зазначив очільник Нацполіції.

Перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький повідомив, що на всіх дільницях буде організовано чергування на пожежних постах особовим складом ДСНС.

«До виконання завдань буде залучено також місцеві пожежні команди. Крім чергувань на виборчих дільницях, всі підрозділи будуть знаходитися на посиленому варіанті несення служби. В разі необхідності залучатимуться вибухотехніки», ‑ сказав він.

У рамках навчань поліцейські, гвардійці та рятувальники відпрацювали спільні дії під час виявлення різних порушень під час виборів. Зокрема, дії працівників різних відомств під час виявлення фактів підкупу виборців, пошкодження бюлетенів, а також реагування на різні позаштатні ситуації. 

 

Автор: admin от 07.03.2019





  

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X