Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/1342/vse-fraktsii-podderzhivayut-vozvraschenie-k-proportsionalnoi-sisteme-vyborov-s-otkrytymi-spiskami-obolev/

Версия для печати / Оригинальная версия





Все фракции поддерживают возвращение к пропорциональной системе выборов с открытыми списками, - Соболев

Усі парламентські  фракції  підтримали пропозицію про повернення до пропорційної системи виборів з відкритими списками.

Про це повідомив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу  за підсумками засідання лідерів фракцій.

За його словами, це питання буде розглядатись одним з перших на поточному сесійному тижні.

"Вперше за всю історію нарад з головами фракцій, де були присутні представники більшості  і представники опозиції, всі представники фракцій висловились одноголосно за повернення до пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Всі розуміють За тією ж схемою, яка була при Януковичі проводити вибори у країні неможливо", - зазначив Соболєв та додав, що закон про вибори за пропорційною системою дозволять провести вибори на всій території України, включаючи тимчасово окуповану територію Криму та території, де зараз відбувається АТО та легітимізувати наступний парламент.

Соболєв уточнив, що від фракції "Батьківщина" ним внесено два законопроекти про вибори за пропорційною системою з відкритими списками та з частково відкритими списками, але в обох міститься пропозиція  про 5% прохідний бар'єр і для партій і для блоків.

Соболєв також повідомив, що завтра першим питанням парламент розгляне низку законопроектів щодо підтримки Збройних Сил України.

"Пряме російське вторгнення на територію України, коли вже регулярні підрозділи, а не якісь там найманці, якими раніше прикривався Путін, примушує зараз дуже швидко відреагувати на події, які відбуваються в рамках АТО",- зазначив Соболєв.

Також за його словами, лідери фракцій обговорили  питання можливості введення воєнного стану і продовжать цю розмову на сьогоднішній зустрічі у Президента о 17.00.

Окрім того Соболєв повідомив, що за наполяганням фракції "Батьківщина" завтра відбудеться звіт міністра оборони щодо ситуації під Іловайськом, яка вимагає негайного реагування та негайної допомоги.

batkivshchyna.com.ua

 

Автор: admin от 01.09.2014
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X