Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/1270/da-obzhaluet-nenaznachenie-vyborov-v-kieve-v-evropeiskom-sude-po-pravam-cheloveka/

Версия для печати / Оригинальная версия





УДАР обжалует неназначение выборов в Киеве в Европейском суде по правам человека

Партія «УДАР» готує скаргу до Європейського суду з прав людини щодо непризначення виборів у Києві. Адже, відмовляючись призначити вибори Київського міського голови і депутатів Київради, влада в Україні порушує низку положень Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, - заявляють в «УДАРі».

«Сьогодні Верховна Рада ухилилась від виконання своїх конституційно визначених обов’язків, Вищий адміністративний суд України відмовився розглядати адміністративний позов, а Президент, як гарант Конституції, не забезпечив реалізацію конституційних прав громадян. Це створило безпрецедентну ситуацію, коли громада Києва позбавлена свого права обирати міську владу», - йдеться в заяві партії.

«Зокрема, Вищий адміністративний суд безпідставно та упереджено відмовився розглядати позов депутатів Київради фракції «УДАР» і столичної організації «УДАРу», в якому вони просили зобов’язати Верховну Раду України призначити вибори у місті Києві», - зазначив заступник голови партії «УДАР» Віталій Ковальчук. 

Він наголосив, що, зокрема, порушено положення статті 3 «Право на вільні вибори» Першого протоколу до Конвенції, статті 6 Конвенції «Право на справедливий суд» (право на доступ до суду, право на справедливий судовий розгляд, право на розгляд справи судом, установленим законом, право на розгляд справи незалежним і безстороннім судом) та низку інших статей.

«Зважаючи на тотальну залежність української судової влади від президента Януковича і його оточення, до зміни влади єдиним способом захистити права громадян є звернення до міжнародних інституцій», - підкреслив Віталій Ковальчук.

klichko.org

 

Автор: admin от 03.08.2013
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X