Русский Выберите язык  Выберите язык

Томенко: Народный праймериз кандидата в президенты от оппозиции является наиболее реалистичным сценарием

За сьогоднішніх обставин так званий народний праймеріз кандидата у президенти від опозиції є найбільш реалістичним сценарієм.

Про це заявив народний депутат, один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко сьогодні в ефірі запорізького телебачення, коментуючи позицію Юлії Тимошенко щодо того, що не варто визначати єдиного кандидата від опозиції у першому турі, натомість варто одностайно підтримати того опозиціонера, хто вийде у другий тур, та до виборів підписати відповідну публічну угоду.

«Я виходжу з того, що на сьогодні стан справ в опозиції такий, що ми зробили лише перший крок у координації спільної діяльності та визначенні загальної стратегії підготовки до президентської виборчої кампанії. За таких обставин варто рухатися поступово, крок за кроком, щоби не допустити помилок 2010 року, коли практично всі без виключення опозиційні кандидати, які не потрапили у другий тур, вирішили або зайняти нейтральну позицію, або промовчали, або фактично підтримали Віктора Януковича», – зазначив Микола Томенко.

Така ситуація не повинна повторитися, тому, на його думку, на сьогодні потрібний від опозиції спільний проект України після 2015 року, спільна програма дій під час президентської виборчої кампанії з реальними механізмами захисту результатів виборів, а також чіткі домовленості і розуміння того, як всі опозиційні кандидати спільно працюватимуть на перемогу того, хто потрапить до другого туру.

«Натомість процедура вибору, хто із всіх кандидатів є найвідповідальнішим, найефективнішим та найпопулярнішим, на сьогодні реально не погоджена. Тому найкраще єдиного кандидата від опозиції визначить суспільство, а не політбюро чи оточення озвучених кандидатів у президенти», – вважає Микола Томенко.

Тому, на його думку, найбільш виправданою у такій ситуації є ідея так званого народного праймерізу, «коли в першому турі суспільство визначить найпопулярнішого кандидата у президенти від опозиції, який зайде у другий тур, а там вже всі інші кандидати повинні чітко і системно забезпечити йому перемогу у виборах 2015 року».

byut.com.ua

 

Автор: admin от 30.05.2013
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X