Русский Выберите язык  Выберите язык

Лидеры оппозиционных фракций назвали единых кандидатов на перевыборах в «проблемных» округах

Заява лідерів трьох опозиційних парламентських фракцій: ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», ПП «Удар Віталія Кличка»:

Ми, лідери опозиційних парламентських фракцій, рішуче засуджуємо незаконні дії влади, яка відмовилася встановлювати підсумки голосування у мажоритарних виборчих округах №94, 132, 194, 197, 223 на парламентських виборах 2012 року.

За допомогою фальсифікацій та зловживань було цинічно перекреслено вибір сотень тисяч українців, які віддали свої голоси за кандидатів від опозиції: Віктора Романюка (ВО «Батьківщина»), Аркадія Корнацького (ВО «Батьківщина»), Миколу Булатецького (ВО «Батьківщина»), Леоніда Даценка (ВО «Батьківщина») та Юрія Левченка (ВО «Свобода»).

Влада свідомо завела ситуацію із встановлення результатів перегонів у глухий юридичний кут, хоча за всіма оригіналами протоколів дільничних виборчих комісій впевнено перемогли саме висуванці від опозиції.

Ми вимагаємо припинити політичні репресій, вибіркове застосування кримінального законодавства проти законних переможців виборів, внаслідок яких Віктор Романюк опинився за кордоном, здійснюється силовий тиск на Аркадія Корнацького, а Людмила Нікіткіна – один з керівників його виборчого штабу – була кинута за грати.

На сьогодні єдиним легітимним виходом із цієї патової ситуації є виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, та проведення перевиборів по п’яти одномандатних виборчих округах. Однак режим Януковича свідомо маніпулює з датою їх призначення, прагнучи не допустити збільшення чисельного представництва опозиції у Верховній Раді, особливо через відсутність у Партії регіонів реальної більшості в парламенті за умови персонального голосування, якого домоглися наші політичні сили.

Опозиційні парламентські фракції готові підтримати рішення Верховної Ради про призначення перевиборів саме у п’яти вказаних виборчих округах (№94, 132, 194, 197, 223) за законом, який би унеможливив фальсифікації, застосування адміністративного ресурсу та підкуп виборців. Натомість, ми категорично відкидаємо будь-які спроби Партії регіонів прив’язати до цього питання призначення так званих перевиборів в якихось інших округах.

Законні переможці виборів – Віктор Романюк, Аркадій Корнацький, Микола Булатецький, Леонід Даценко та Юрій Левченко – будуть висунуті нашими політичними силами як єдині кандидати від опозиції на перевиборах по цих виборчих округах.

Ми переконані в їхній повторній перемозі, адже за нами правда, єдність та підтримка суспільства.

Керівник фракції ВО «Батьківщина» Арсеній ЯЦЕНЮК
Керівник фракції ПП «УДАР Віталія Кличка» Віталій КЛИЧКО
Керівник фракції ВО «Свобода» Олег ТЯГНИБОК

byut.com.ua

 

Автор: admin от 17.05.2013
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X