Русский Выберите язык  Выберите язык

Томенко: Единого кандидата в президенты от оппозиции скорее всего будет определять украинское общество

«Якщо політики не зможуть визначити єдиного кандидата у президенти від опозиції, то суспільство виконає цю функцію», - заявив один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко на прес-конференції у Запоріжжі, відповідаючи на запитання, чи буде на виборах 2015 року єдиний кандидат від опозиційних сил.

За словами Миколи Томенка, «програма максимум», або так званий ідеальний сценарій – це коли політики самі домовляться і вже напередодні президентської виборчої кампанії запропонують єдиного узгодженого кандидата від опозиції, який, беззаперечно, за таких обставин матиме стовідсоткові шанси перемогти Віктора Януковича на виборах.

«Але складається враження, що традиційно українська політична ментальність візьме гору над прагматичним підходом і здоровим глуздом, і тоді доведеться реалізовувати «програму мінімум», тобто застосувати своєрідний народний праймеріз. Це коли в першому турі всі кандидати від опозиції оприлюднять свою позицію, але не будуть конкурувати між собою, а підпишуть спільну програму дій в Україні після 2015 року, згідно з якою візьмуть на себе зобов’язання підтримувати того кандидата у президенти, який отримає найбільшу підтримку суспільства. Тобто, того єдиного від опозиції, що потрапить у другий тур разом з Януковичем. За таких обставин, якщо політики не реалізують «програму максимум», то «програму мінімум» виконає український народ, який сам визначить найпопулярнішого кандидата», - зазначив Микола Томенко. 

На його думку, завданням інших кандидатів від опозиції, які не потраплять до другого туру виборів, буде активна підтримка свого колеги спільною діяльністю, і таким чином забезпечення перемоги опозиційного кандидата. «Отож, якщо політики перед першим туром не визначать єдиного кандидата від опозиції, то суспільство визначить цього кандидата у першому турі виборів», - підсумував Микола Томенко.  

byut.com.ua

 

Автор: admin от 30.03.2013
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X