Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/1221/odarchenko-nelzya-reshat-sudbu-millionov-kievlyan-resheniem-karmannogo-suda-partii-regionov/

Версия для печати / Оригинальная версия





Одарченко: Нельзя решать судьбу миллионов киевлян решением карманного суда Партии регионов

Постанову №1030 щодо виборів київського міського голови та депутатів Київради слід було приймати в цілому.

Так вважає народний депутат, керівник Київської парторганізації  «Батьківщини» Юрій Одарченко.

«Право киян, як і всіх громадян України брати участь у виборах -  гарантоване Конституцією! Тому сьогодні Верховна Рада спільним вольовим рішенням мала, нарешті, забезпечити належне виконання своїх представницьких функцій і призначити вибори мера і депутатів Київради на 2 червня 2013 року, як того вимагає законодавча база України», - наголосив народний депутат.

Він також звернув увагу на недоцільність вирішувати долю мільйонів киян, ґрунтуючись на рішеннях Конституційного суду, «який на сьогодні є кишеньковим судом Партії регіонів».

Більш того, Одарченко звернув увагу на те, що своїм рішенням №13-рп/2009 від 04.06.2009 року за поданням Київської міської ради, Конституційний суд вже чітко вказав, що строк повноважень місцевих рад, обраних на чергових та позачергових виборах, становить рівно п’ять років. Крім того, судом було зазначено, що чергові вибори призначаються у зв’язку із закінченням строку повноважень відповідної ради або відповідного голови, тому, за словами Юрія Одарченка, ніяких дискусій щодо строків проведення виборів у Києві бути не може.

Депутат вважає, що непризначення вибрів мера і депутатів Київради у законний термін призведе до повної руйнації місцевого самоврядування в Києві, адже по закінченню конституційного строку повноважень Київради вона не матиме права приймати жодного рішення. Так само втратить свої повноваження і в.о. мера Галина Герега, а всі рішення, прийняті після 2 червня 2013 року, можуть бути оскарженими у судових інстанціях як незаконні.

Прикладом гірких наслідків відсутності в Києві дієвого місцевого самоврядування Юрій Одарченко назвав спробу так званих «маріонеток» з Банкової за безцінь продати Гостинний двір і пообіцяв, що «Батьківщина» очолить розпочатий у Києві народний супротив, який примусить владу поважати волю і права народу України.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 22.03.2013
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X