Русский Выберите язык  Выберите язык

Яценюк: Партия регионов любым способом пытается затягивать с киевскими выборами

Партія регіонів хоче проголосувати за прийняття за основу постанови про вибори в Києві, а потім почати внесення змін до законодавства, щоб відтягнути термін київських виборів і сфальшувати їх, - заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в Верховній Раді у вівторок, 19 березня.

Голова фракції «Батьківщина» підкреслив, що сьогодні опозиції вдалося включити до порядку денного питання про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень на парламентських виборах, розгляду в четвер законопроектів щодо євроінтеграції України, а також розгляду постанови про вибори в київського міського голови та Київської міськради.

Він нагадав, що Київські вибори мають відбутися 2 червня, проте, за словами Арсенія Яценюка, Партія регіонів поставила для себе завдання будь-яким способом сфальшувати вибори в місті Києві. «Для цього їм треба відтягнути термін виборів місті Києві на середину літа».

Партія регіонів має ідею скоротити термін конституційних повноважень мера Києва і Київської міської ради. до 2015 року. «Їхня мета - не дати можливості опозиції виграти вибори в місті Києві. Тому що Київ є запорукою і основним майданчиком для перемоги на президентських виборах», - наголосив він.

За його словами, Партія регіонів хоче прийняти за основу постанови про вибори в Києві, «а потім втягнути в незрозумілий процес внесення змін до законодавства про вибори».

«Як тільки Партія регіонів заявляє про те, що вони хочуть чесних виборів, треба від них тікати як чорт від ладану. Тому що це означає, що вони точно хочуть змінити закон, щоб далі їх фальшувати», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив що вибори в Києві мають відбутися в конституційні терміни: «Ми як опозиція повинні бути єдині щодо особи, яка виграє посаду київського міського голови. Голова міста та більшість у Київській міській раді означає, що все керівництво містом буде належати безпосередньо тим опозиційним фракціям, які виграють вибори. І голова Київської міської державної адміністрації, як ставленик Януковича, відповідно до закону буде виконувати все, що ми приймемо. От наша формула».

Голова фракції «Батьківщина» також наголосив, що опозиції вдалося змусити Партію регіонів голосувати особисто, і нинішнє голосування в парламенті показало, що в «регіоналів» немає більшості. «Ми будемо привчати регіоналів до закону і порядку», - наголосив Арсеній Яценюк.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 19.03.2013
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X