Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/1147/tsenyuk-trebuet-ot-gp-mvd-i-b-rassledovat-narusheniya-na-vyborah-proekt-postanovleniya/

Версия для печати / Оригинальная версия





Яценюк требует от ГПУ, МВД и СБУ расследовать нарушения на выборах - проект постановления

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вимагає від Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України перевірити всі факти порушень виборчого законодавства, допущені під час голосування, підрахунку голосів, встановлення підсумків голосування та результатів виборів до Верховної Ради, а також притягнути до кримінальної відповідальності осіб, винних у порушенні закону.

Відповідний проект постанови «Про розслідування фактів фальсифікацій під час виборів до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року» зареєстровано 14 грудня у Верховній Раді за номером 1001.

У пояснювальній записці до проекту постанови наголошується, що опозиція зафіксувала численні факти порушення виборчих прав громадян, значна частина яких, згідно з Кримінальним кодексом, вважається кримінально караними злочинами та передбачають відповідальність до шести років позбавлення волі.

Зокрема, були зафіксовані масові випадки порушення членами виборчих комісій таємниці голосування, перешкоджання вільному здійсненню громадянами виборчого права, використання підробних бюлетенів та протоколів, підписання виборчих протоколів до остаточного підрахунку голосів чи встановлення результатів, підміни дійсних виборчих бюлетенів з позначками виборців, незаконного внесення до протоколу змін після його заповнення, незаконного знищення чи пошкодження виборчої документації, порушення при внесенні інформації підрахунок голосів до електронної системи «Вибори».

У пояснювальній записці яскравими прикладами масових фальшувань названо, зокрема, порушення в одномандатних виборчих округах № 11, 14, 94, 132, 194, 197, 223 та ще на декількох десятках округів. «У більшості цих випадків застосовувався адміністративний тиск та підкуп з боку кандидатів у народні депутати та підконтрольних їм правоохоронних та судових органів», - наголошується в документі.

Крім того, наголошується в документі, окремі судді приймали незаконні рішення та здійснювались неправомірні дії з метою викривлення результатів волевиявлення на користь провладної партії та провладних кандидатів у депутати.

Голова фракції «Батьківщина» вимагає перевірки Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою юстиції та Генеральною прокуратурою дотримання суддями присяги під час розгляду справ, пов’язаних із виборчим процесом. У разі встановлення факту винесення суддями завідомо неправосудних рішень, постановою передбачається притягнення їх до відповідальності та звільнення з посади.

Нагадаємо, вчора Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради проект постанови «Про забезпечення функціонування модернізованого програмно-технічного комплексу-системи «Рада», що передбачає використання сенсорної кнопки».

frontzmin.ua/

 

Автор: admin от 15.12.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X