Русский Выберите язык  Выберите язык

Томенко: Необходимо остановить клоунаду с невозможностью реализовать Конституцию в части персонального голосования депутатов

Віце-спікер Парламенту Микола Томенко заявив, що кількатижнева дискусія про те. що влада в теорії підтримує забезпечення конституційної вимоги стосовно персонального голосування народними депутатами у сесійній залі, однак на практиці не готова її запровадити, набула виразних ознак політичної клоунади.

М.Томенко відмітив, що особливо тішить остання ініціатива, яка вже серйозно обговорюється на політичних ток-шоу, про необхідність змінити текст присяги народного депутата, щоб застерегти виконання п.3 ст.84 Конституції України про особисте голосування.

«Якщо дійсно влада загалом та депутати, які підтримують владу, так перейнялися необхідністю виконувати Конституцію, то дивно, що у присязі депутата треба вказувати на необхідність виконання лише одного пункту однієї статті», - сказав М.Томенко. «Бо за логікою речей тоді у присязі до слів «присягаюсь додержуватися Конституції України» необхідно додати слова «від її 1 до 161 статті», - зауважив він.

Політик назвав цілком очевидним абсурдність такого підходу та додав, що реальні причини небажання застосовувати прописану в Основному законі норму на практиці насправді зовсім інші.

«Влада розуміє, що не здатна забезпечити 226 голосів для прийняття серйозних рішень: починаючи від обрання Голови Верховної Ради і закінчуючи ухваленням законопроектів силами однієї фракції Партії регіонів. Навіть, якщо буде створена так звана податкова більшість на основі провладної партії, в яку влада за допомогою податкової та правоохоронних органів зажене депутатів-мажоритарників», - наголосив Віце-спікер.

«Небажання домовлятися з іншими фракціями для ухвалення рішень у Парламенті та бажання зібрати 226 карток і доручити 50-ти депутатам ними голосувати, - це мрія керівників проекту управління Верховною Радою 7 скликання», - підкреслив М.Томенко.

Підсумовуючи, політик наголосив, що «опозиція однозначно налаштована на те, щоб змінити «кнопкодавів» на відповідальних народних депутатів».

Він ще раз закликав владу зупинити клоунаду стосовно неможливості забезпечення особистого голосування на практиці і ухвалити рішення про персональне голосування вже 4 грудня, щоб Парламент 7 скликання зміг нормально розпочати свою роботу.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 29.11.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X