Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/110/entraln-i-viborch-i-kom-s-v-dkidayut-zvinuvachennya-v-neobgruntovano-nar-zts-okrug-v/

Версия для печати / Оригинальная версия





У Центральній виборчій комісії відкидають звинувачення в необгрунтованої нарізці округів

У ЦВК розкритикували методи, за якими громадянська мережа "Опора" провела аналіз діяльності ЦВК. 

Текст авторства члена ЦВК Олександра Осадчука був переданий ГолосUA. 

"Судіть самі, в« аналізі »стверджується« необгрунтоване поділ »меж виборчих округів в ряді регіонів країни, виводиться також відсоток тих, де допущені« порушення ». При цьому автори не обтяжують себе пошуком критеріїв цих, так би мовити, порушень, не посилаються на норми закону, що регулює ці питання, навіть не намагаються навести якісь свої аргументи. Ну, можливо, крім тих, що межі округів були змінені в порівнянні з виборами минулих (а якими - парламентськими чи президентськими, якщо перше, то кампанія якого року береться за основу і т.п.) ", - заявляє А. Осадчук. 

Далі член ЦВК приступає до пояснення методик, за якими ЦВК визначала округу. Але, спираючись на закон України «Про вибори народних депутатів України», який встановлює мінімальний і максимальний межа по кількості виборців в одномандатних округах в межах 12 відсотків (частина 2 статті 18) середнього їх кількості, визначеного постановою ЦВК на рівні 161 140 виборців, зазначає логіку розподілу округів. 

"Як бачите, нічого особистого, а тільки чиста арифметика, про яку чомусь забули, випадково чи ні, шановні дослідники ... Так, може, оцінки претензійними назвами« аналіз »потрібно для об'єктивності робити більш глибоко, зі знанням предмета, а не тільки спираючись на поверхневі судження ", - резюмує член ЦВК.

 GolosUA.com
 

 

Автор: admin от 04.05.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X