Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/107/p-ide-na-parlamentsk-vibori-za-v-dkritimi-spiskami/

Версия для печати / Оригинальная версия





СПУ йде на парламентські вибори за відкритими списками

Головою Соціалістичної партії України обрано Петра Устенка; новий лідер окреслив першочергові завдання партії.

Рішення про обрання нового голови СПУ ухвалено на XVIII з’їзді СПУ, який відбувся 28 квітня у Києві. Кандидатуру П.Устенка на посаду голови партії вніс і попросив підтримати Олександр Мороз, який багато років обіймав посаду лідера СПУ.

 Як наголосив у коментарі журналістам О.Мороз, попередніми двома з’їздами партія підтвердила рішення про те, що народні депутати від СПУ попередніх скликань на виборах 2012 року будуть балотуватися до парламенту лише у мажоритарних округах. За словами О.Мороза, у цьогорічний виборчий список СПУ у єдиному загальнодержавному окрузі увійдуть інші представники політичної сили.
 
П.Устенко у своїй промові до делегатів з’їзду торкнувся стратегічних питань розвитку держави та пріоритетних завдань СПУ, зокрема, й щодо участі у парламентських виборах: „Побудований в Україні олігархічно-кримінальний капіталізм штовхає всю націю до ще більшого зубожіння, до прірви, до існування за межею людської гідності. – наголосив П.Устенко.- Так є. Але так не може бути. Що ми мусимо зробити? Ми повинні повернути владу народу, створити суспільство рівних можливостей”.
 
„Ми повинні відновити справедливість, справедливий розподіл ресурсів, національних багатств у країні. Ми маємо наповнити реальним змістом такі поняття як соціальна захищеність, соціальна справедливість, рівність перед законом”, – підкреслив новий лідер СПУ.
 
„Кожен українець має право жити у країні, де діють базові принципи справедливості. Де всі права громадянина реально захищені. Це відкриті, прозорі принципи. Тому ми не проводимо закритих зібрань та нарад, на відміну від інших – провладних та псевдоопозиційних партій. Ми не складаємо кулуарних списків кандидатів у народні депутати”, – наголосив П.Устенко.
 
Лідер СПУ приділив увагу новим принципам формування виборчих списків: „Соціалістична партія – перша партія в Україні, яка йде до парламенту за відкритими списками. Ми створюємо нову політичну реальність. З нами потрапити до парламенту може кожен, хто поділяє наші погляди, суспільні цінності, хто хоче створити справедливе суспільство, побудувати державу для українців, де всі матимуть рівні можливості”.
 
СПУ, вперше в Україні проведе відкритий конкурс, так званий праймеріз, кандидатів у народні депутати. В усіх регіонах України, - наголосив П.Устенко, торкаючись процедури формування відкритих списків - Згідно з процедурою, це буде відкрите голосування за кандидатів у кожній області. Кожен виборець може взяти участь у такому попередньому голосуванні і визначити найбільш достойних обранців. Так, не в закритих кабінетах, а на майданах та площах великих міст України ми разом з виборцями складемо наш відкритий список на парламентські вибори. До фінального списку кандидатів увійдуть ті претенденти, які наберуть найбільше голосів в кожному регіоні, причому голосування, відбудеться у прямому ефірі українського телебачення. Ми надамо можливість виборцям обрати серед звичайних громадян в кожному регіоні кращих з кращих. Згідно з цим рейтинговим голосуванням у прямому ефірі, кожен з цих кандидатів зможе зайняти місце у відповідній п’ятірці виборчого списку Соціалістичної партії України”.


spu.in.ua

 

Автор: admin от 02.05.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X