Русский Выберите язык  Выберите язык

Янукович дал указание сформировать большинство из регионалов - Томенко

Президент Віктор Янукович дав вказівку сформувати більшість у новій Верховній раді з представників Партії регіонів.  

Про це на брифінгу 6 листопада заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, повідомляє сайт політика.

"Президент, який десь переховується, дав чітку вказівку, поки не буде 226 депутатів у Партії регіонів, доти результати виборів не повинні визнаватися і підписуватися, зокрема, в тих округах, де перемогла опозиція", - сказав Томенко.

Він нагадав, що вже "дев’яту добу не обраховані навіть електронні протоколи того, що відбувалося на виборах".

"Опозиція не погоджувалася і не погодиться на проведення повторних виборів на тих округах, де ми маємо протоколи, в яких чітко зафіксовано, що кандидат від опозиції переміг", - підкреслив Томенко.

Він додав, що теоретично опозиція може погодитися на невизнання результатів і повторні вибори на одному-двох округах, де, наприклад, була знищена виборча документація і неможливо встановити результати.

Томенко наголосив, що для того, щоб остаточно завершити виборчу кампанію, "ми як опозиція ставимо чітку вимогу про звільнення з посад голів обласних адміністрацій, які керували і продовжують керувати фальсифікаціями".

"Зокрема, голову Київської міської адміністрації Олександра Попова, Голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, Вінницької ОДА Миколу Джигу, Миколаївської ОДА Миколу Круглова і Київської ОДА Анатолія Присяжнюка. Ці люди безпосередньо у своїх кабінетах не соромлячись давали вказівки: виключити світло на виборчій дільниці, в окружній комісії, здати членів комісії тощо", - сказав він.

"Окрім того, ми переконані, що проти голів ОВК №194 Ольга Козько, №197 Максим Оніщенко, №132 Василь Микитюк, які свідомо або заважали підведенню результатів виборів, або привезли сфальшовані протоколи, повинні бути відкриті кримінальні справи і ми зробимо все, щоб вони сиділи в тюрмі", - заявив Томенко.

Політик також повідомив, що опозиція склала список системних адміністраторів, які на низці окружних виборчих дільниць вводили фальсифіковані дані до серверу ЦВК.

Томенко додав, що навіть якщо в кількох округах будуть повторні вибори, то "ми не маємо морального права починати свою роботу, поки в цих округах не буде оголошений результат".

"Якщо бодай на двох округах не будуть визнані результати, то Верховна Рада 7 скликання не має права починати свою роботу", - наголосив віце-спікер.


Українська правда 

 

Автор: admin от 06.11.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X