Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/1024/ybatkivschina-oik-94-ukrala-golosa-v-30-tysyach-izbiratelei-kievskoi-oblasti-chtoby-naznachit-zasuhu-pobeditelem/

Версия для печати / Оригинальная версия





«Батькивщина»: ОИК № 94 украла голоса в 30 тысяч избирателей Киевской области, чтобы назначить Засуху победителем

Окружна виборча комісія 94 в порушення усіх процедур, без обговорення і навіть голосування в неділю зранку склала підсумковий протокол, в який вписала перемогу Тетяни Засухи, хоча на цьому окрузі з відривом у майже 10 тисяч голосів переміг представник «Батьківщини» Віктор Романюк.

Члени комісії без проведення розгляду, без прийняття скарг, без голосування визнала недійсним голосування на 27 дільницях округу. Таким чином просто скасувавши волевиявлення близько 30 тисяч жителів області.

Всю ніч тривало протистояння. Стримати незаконні дії членів комісії намагалися представники громади та народні депутати від опозиції.

На ОВК прийшла сама Засуха, яка вказувала членам комісії, що їм робити.

ОВК так і не змогла прийняти в належному порядку рішення і без голосування склала протокол, в який вписала переможцем Засуху.

Об’єднана опозиція заявляє: те, що сталося на 94-му окрузі та відбувається по всіх округах, де перемагає опозиція, - це не вибори - це призначення кандидатів від влади себе народними депутатами. В 30 тисяч українців просто вкрали право голосу, який вони віддали не тільки за кандидата по мажоритарному округу, але й за партії. Всі, причетні до цієї афери, обов’язково понесуть відповідальність.  

Спостерігачі із Канади і США, коментуючи оголошення переможцем у виборчому окрузі №94 члена Партії регіонів Тетяни Засухи, наголосили, що «виборів тут не було».

Про це у своєму блозі написав член Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Анатолій Гриценко.

«Порушення Закону зафіксовано. Документально і на відео. І опозицією, і міжнародними спостерігачами, і журналістами», - наголосив він.

«Членів ОВК (від ПР і КПУ), які після ганебного голосування заховалися від людей під охорону міліції, попередив кожного особисто: за свідоме порушення Закону – сядете в тюрму, тож подумайте двічі, ще можете зупинити доставку до ЦВК сфальшованого протоколу...», - зазначив Анатолій Гриценко.

«Ховають очі, мовчать. Залякані? Куплені? А це вже не має значення: прийде час – збиратимуть сухарі у довгу дорогу, до шести років...», - резюмував він.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 04.11.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X