Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/1009/v-den-vyborov-na-pervom-budet-golosovanie-onlain-i-proekt-avika-ustera/

Версия для печати / Оригинальная версия





В день выборов на Первом будет голосование онлайн и проект Савика Шустера

28 жовтня, у день виборів до Верховної Ради України, Перший національний висвітлюватиме перебіг парламентських виборів цілодобово. Про це повідомляє прес-служба каналу.

У цей день канал реалізує кілька проектів, які, як запевняє прес-служба, будуть втілені вперше в історії українського телебачення. За допомогою камер відеоспостереження, встановлених на 32188 виборчих дільницях, Перший транслюватиме перебіг голосування у режимі онлайн.

У день виборів працюватимуть дві новинні студії. Починаючи з 8:00 ранку, тобто з моменту відкриття виборчих дільниць і початку роботи системи відеоспостереження, щогодини виходитимуть випуски «Новин» (8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 і 19:25). У них будуть прямі включення з прес-центру Центральної виборчої комісії, звідки можна буде отримати загальну інформацію щодо перебігу виборів, зі спеціального прес-залу в будівлі ЦВК, у якому будуть встановлені екрани для трансляції відео з камер спостереження, з прес-центру Дипломатичної академії Міністерства закордонних справ України, де працюватимуть міжнародні експерти.

Одна з новинних студій каналу буде організована для спілкування з членами ЦВК та міжнародними експертами, анонсування прямих трансляцій брифінгів, прес-конференцій та круглих столів, які відбуватимуться в ЦВК та МЗС, видачі екстраповідомлень у перерві між регулярними випусками новин, а також для коментування подій (і, можливо, порушень), зафіксованих камерами спостереження. У студії працюватимуть Олесь Терещенко та Андрій Сміян.

У проміжках між включеннями зі студії канал транслюватиме концерт. «Оскільки крім виборів-2012 на 28 жовтня припадає інша важлива для країни дата – День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Важливо, що навіть під час трансляції концертної програми на екранах зберігатиметься невелике вікно, в якому демонструватиметься онлайн-відео з виборчих дільниць», – йдеться в повідомленні каналу.

О 19:50 розпочнеться спецпроект Савіка Шустера. У ньому візьмуть участь політики, члени ЦВК, міжнародні спостерігачі і незалежні експерти. Також заплановано включення зі штабів провідних політичних сил України, а також із ЦВК та МЗС. Спецпроект Савіка Шустера буде транслюватися в ефірі Першого національного з 19:50 до 2:00.

Також НТКУ закликає інші телеканали скористатися технічними можливостями Першого національного і долучитися до широкого висвітлення виборів народних депутатів України. «Одним з елементів висвітлення виборів-2012 стане формування трьох незалежних програм (телевізійних сигналів), які за допомогою оптоволоконних ліній будуть заведені на Центральний комутаційний вузол (ЦКВ). Зазначені програми постійно перебуватимуть у відкритому доступі, і будь-який телеканал, який має доступ до ЦКВ, матиме можливість для їхньої ретрансляції в зручному для себе обсязі і в зручний для себе час», – ідеться в повідомленні каналу. Зокрема, НТКУ сформує три програми.

Програма-1 (перший оптоволоконний канал) – це основний ефірний канал, який забезпечує безперервне онлайн-мовлення з 8:00 до 2:00 і збирає відео з усіх майданчиків, на яких розташовані камери Першого національного: три майданчики в будівлі ЦВК (прес-центр ЦВК, майданчик для прямих включень біля прес-центру ЦВК, прес-зал з мультиекранами, на які виводитиметься відео з камер спостереження) плюс два майданчики в МЗС (прес-центр Дипломатичної академії МЗС і майданчик для прямих включень біля цього прес-центру).

Програма-2 (другий оптоволоконний канал) – це допоміжний канал для трансляції засідань і брифінгів, які проводитимуться в ЦВК і МЗС України. Після 20:00 цей канал буде транслювати виключно засідання з будівлі ЦВК.

Програма-3 (третій оптоволоконний канал) – це допоміжний канал для трансляції поліекрану. За допомогою відео, отриманого з камер спостереження, ця програма відображатиме перебіг голосування на декількох десятках виборчих дільниць одночасно. Програма-поліекран буде транслюватися з 8:00 до 20:00. У проміжок часу з 20:00 до 2:00 за допомогою цього каналу зв’язку будуть транслюватися засідання і брифінги, які відбуватимуться в МЗС України.

«Висвітлення парламентських виборів-2012 стане головною подією осені для нашого телеканалу. Беззаперечно, ми є частиною великого складного механізму із забезпечення виборчих прав кожного громадянина України, і від нашої діяльності буде залежати те, наскільки повну інформацію про перебіг виборів-2012 матиме кожний з наших глядачів» – наголосив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.


telekritika.ua

 

Автор: admin от 25.10.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X