Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/1007/y-da-zayavlyaet-chto-razoblachil-aferu-partii-regionov-v-evastopole/

Версия для печати / Оригинальная версия





«УДАР» заявляет, что разоблачил аферу Партии регионов в Севастополе

Партія регіонів здійснила в Севастополі передвиборчу аферу, в результаті якої 85% місць у дільничних виборчих комісіях севастопольського 224-го виборчого округу віддані її партійцям і прихильникам. Про це йдеться заяві окружного виборчого штабу «УДАРу».

Автори заяви «УДАРу» наводять факти, згідно з якими в затверджених списках дільничних виборчих комісій по 224-му округу Севастополя на «регіоналів» замінені всі без виключення представники «екзотичних» партій, що отримали квоти в дільничних комісіях. У підсумку, якщо під час формування комісій ПР мала у середньому 6-відсоткове представництво, то після заміни «підставних» людей доля регіоналів зросла до 85%. Фактично, ПР отримала повний контроль над дільничними комісіями.

Представники «УДАРу» зателефонували членам дільничних виборчих комісій і поцікавилися, яку політичну силу вони представлятимуть. Так, Інна Шульга, яка подана нібито від Української національної асамблеї, відповіла, що не знає про існування такої партії. «Я працюю на Партію регіонів і мій чоловік - теж. Як мене могли подати від УНА, якщо я до цього взагалі ніякого відношення не маю? Чесно кажучи, мені все це не дуже подобається», - зазналася член ДВК № 850 068.

За даними штабу «УДАРу», подібних випадків — близько 70%. Цікаво, що під час жеребкування в Севастопольській ОВК фігурували Демократична партія угорців України, Союз анархістів України тощо. Ці та багато подібних «екзотичних» суб’єктів направили в окружком свої подання до всіх 94-х дільничних комісій. Кожне таке подання супроводжувалося сфальсифікованою заявою людини про згоду працювати в ДВК. При цьому організатори афери не потурбувалися навіть створити ілюзію справжності заяв — підписи явно зроблені однією ручкою і не співпадають з ксерокопіями паспортів заявників.

Після жеребкування усі ці “міфічні” члени комісій були одночасно замінені штабним керівництвом Партії регіонів на реальних людей, що працюють на ПР.

“Мета фальсифікації зрозуміла - тотальний контроль Партією регіонів роботи дільничних комісій. На окремих дільницях 85% складу є представники ПР. Такі умови - ідеальні для проведення фальсифікацій у день голосування”, - наголошують в севастопольському “УДАРі”. Автори звернення також закликали членів ПР, яких керівництво цієї політичної сили втягнуло в ганебну аферу, дотримуватися закону і не брати участь у фальсифікаціях.

“Керівництво Партії регіонів після виборів умиє руки, а ось простим членам партії, яких змушували фальсифікувати результати перегонів, доведеться відповідати перед законом. І перспективи у таких фальсифікаторів невтішні - до 5 років позбавлення волі”, - наголошують в окружному штабі “УДАРу”.

klichko.org

 

Автор: admin от 24.10.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X